20190319_Bulgárföldiek_látogatása

2019. március 19-én iskolánkba látogatott a Bulgárföldi Általános Iskola tantestülete 36 fővel.

Módszertani tárházunkból, sokszínű tevékenységünkről mutathattunk be különböző szeleteket ezen a délutánon. Változatos életkorokhoz, különböző osztályokhoz kaptak meghívást, ahol mindennapi munkánk egy-egy elemét kiválasztva, órarészleteket mutattunk be.

Második osztályban magas fokú kooperációt figyelhettek meg KIP-es szervezésű órán. Harmadik osztályban iskolánk meghatározó programjába, a Lépésről Lépésre Program matematika foglakozásába kaptak bepillantást, annak hangulatát, gyermekközpontú szemléletét érzékelhették. Negyedik évfolyamon csoportmunkában megoldott izgalmas magyar órai feladatokkal ismerkedhettek. Az egyik ötödikes osztály beszélgetőkört tartott. Ez egyik olyan gyakori tevékenységünk, melynek bensőségességére a mindennapok során ügyelünk, de több olyan eleme is van, amit szívesen ajánlunk tantestületeknek. A másik ötödik osztályunk szituációs gyakorlatokat használt annak érdekében, hogy sikeresek lehessenek a diákok tevékenykedtető tanulás által a magyar nyelv és irodalom témaköreiben. A hetedik osztályban a táblajátékok szabályrendszerét, a logikus gondolkodás fejlesztését mutatta meg a tanárnő vendégeinknek. Arra is láthattak példát, hogy a táblajáték nagyszerűen beépíthető a magyar órák felépítésébe, élvezetesebbé téve ezzel a helyesírás vagy a szövegalkotás gyakorlását, növelve a gyerekek motivációját.

Köszönjük Baloghné Kiss Edit, Bényeiné Vas Ildikó, Dömötör Tímea, Horváthné Valkó Szilvia,, Kondás Anikó és Mészárosné Demeter Krisztina, tanárnő és diákjaik munkáját!

Ezek után a zene világába kalauzoltuk vendégeinket, ahol az iskolánkban is működő Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola mindennapi életébe nyerhettünk betekintést egy trombita óra keretében. Itt Solymosi Árpád tanár úr két tanítványa közreműködésével ismertette a Szimfónia Program célját és módszereit, melynek segítségével iskolánk tanulóit zenével, zenekari munkával tanítják együttműködésre, fegyelmezett viselkedésre, így érve el a közösség erejével sikereket.

Birkózóink most is, mint mindig a kemény, izzadságos munka gyümölcsét láttatták. Bukfencekkel, szaltókkal, szabad és kötött fogású birkózás fogásaival nyűgöztek le minket. Horváth Gyula edző keze alatt fejlődtek ezek a mára már országosan is sikeres birkózók.

Mindennek lezárásaként őszinte beszélgetés következett, válaszoltunk a felmerülő kérdésekre, mely leginkább mindennapjaink szervezésére irányultak.

Hasznosnak ítéljük ezt a szakmailag értékes napot, ismerkedést, nyitást egymás iskolái felé.

Nagyné Baranyi Mária

munkaközösségvezető

2019.03.19.

ozio_gallery_nano

Ugrás a lap tetejére